miércoles, 9 de febrero de 2011

La contaminació: si cuela, cuela; y si no, me la pela

Els darrers dies hem vist com alguns ajuntaments "es preocupen" (eufemisme de passen de tot) per la contaminació. És el cas de Madrid, Barcelona i València. A Madrid i València, gallardón i Rita no han tingut millor idea que canviar de lloc les estacions que mesuren els nivells de contaminació de l'aire. Han passat de llocs molt contaminats a zones verdes com parcs. Així, quan abans deien que la ciutat estava massa contaminada, ara diuen que, suposadament, està bé. Si cuela, cuela; y si no, me la pela.

Però si pots deixar el cotxe a casa i anar en metro o autobús, o tren, o les tres, millor, no siga cas que contamines. També podriem anar als llocs en bici, però el magnífic carril bici de València (eixe que està repartit per punts allunyats de la ciutat, qua apareix i desapareix) no acompanya molt. Tampoc ajuda la recomanació de no fer esport a l'aire lliure de Madrid, per si de cas respires aire contaminat. A Barcelona, la primera promesa electoral que ha complert Mas és carregar-se la prohibició d'entrar a la ciutat a més de 80 per hora.

En realitat, encara no ha pogut, perque no plou i la contaminació no aconsella anar a eixa velocitat. Mentrestant, a ciutats d'eixa cosa que es diu Europa i que tan bona i important és a l'hora de retallar drets socials i putejar a la classe obrera, les ciutats importants restringeixen l'accés als cotxes al seu centre per qüestions de salud i contaminació. La gent va en transport públic, en bici... Però res, ací, millor esperar que ploga un dia d'estos, marxe el núvol de pol·lució i... a contaminar!!!!

1 comentario: